Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-diós brownie

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokit a vajjal gőz felett felovasztjuk egy edényben. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot a sóval simára (habosra) keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Az asszalt szilvát és adiót késsel durvára vágjuk, majd szintén a liszthez keverjük.

Az olvasztott csokihoz előbb hozzákeverjük a tojás-cukor keverékét, majd ezután a liszt-dió-szilva keveréket. Jól összekeverjük az egészet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 fokon (sütőtöl függően 35-40 perc, 180-200 fok). Akkor jó, ha a felület már kicsit száraz, kemény, a belseje viszont még lágy kissé, viszont már nem ragad.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Megjegyzés

Célszerű akkora edényben olvasztani a csokit, amibe azután az összes anyag belefér. A csokihoz öntjük a többi alkotót, nem a csokit a többihez.
Az aszalt szilvát igazán kemény, vágható szilvalekvárral is ki lehet egészíteni.
Ha valaki egy kis pluszt szeretne hozzáadni, akkor egy kevés rummal és/vagy fahéjjal lehet ízesíteni.
Ennyi hozzávalóhoz kell egy legalább 35*40 cm-es tepsi. Vagy megfelezzük az anyagokat, és egy kb. 20*20-asba rakjuk.
A legtöbb időt az előkészület, darabolás viszi el.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, viszont garantáltan ízleni fog mindenkinek nagyon.:)
Tökéletes a közelgő Karácsonyra. - hlslaszlo

Ezek is érdekelhetnek

Friss