Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás clafoutis (tejespite)

MME MME
1 5/5
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg érett szilva
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 4,5 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • A tálaláshoz:
  • porcukor
  • szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180C-ra.

A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Apránként hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, és kézi habverővel sűrű palacsintatészta állagú masszává keverjük. Hozzáöntjük a vanília-kivonatot.

4 egyszemélyes clafoutis- vagy pitetálkát kivajazunk. A szilvát cikkekre vágjuk, és tetszés szerinti mintában lerakjuk a formákban. Megszórjuk a szilvákat porcukorral. Ráöntjük a tésztát, és kb. 35-40 percig sütjük, amíg aranysárgára sül, és már nem remeg.

Langyosan tálaljuk, porcukorral és pirított mandulaszeletekkel megszórva. Nyáron egy gombóc vaníliafagyit is adhatunk hozzá. :)

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek