Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás clafoutis egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • vaj
  • 6 ek cukor
  • 14 db szilva
  • 3 db tojás
  • 3 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1,5 tk citromlé
  • 1/2 tk fahéj (őrölt)
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor

Elkészítés

    1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy 25 cm-es piterformát kivajazunk, és megszórjuk 1 evőkanál cukorral. 
    2. A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk, és elrendezzük a formában úgy, hogy teljesen befedjék az alját. A szilvák tetejét megszórjuk 2 evőkanál cukorral.
    3. Turmixgépbe tesszük a maradék 3 evőkanál kristálycukrot, a tojást, a tejet, a lisztet, a citromlevet, a fahéjat, a vaníliát és a sót. 2 perc alatt krémesre pépesítjük, majd a szilva tetejére öntjük. 
    4. Az egészet az előmelegített, 185 fokos sütőbe toljuk, és 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    SZILVÁS-ZABOS KEVERT SÜTI>>> 

    SZILVALEKVÁROS BUKTA - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE!>>> 

    FORDÍTOTT SZILVATORTA (SZILVÁS TARTE)>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin