Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás batyu egyszerűen vaníliapudinggal

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag

Elkészítés

1.

A darabokra vágott hideg vajat összegyúrjuk a liszttel, és egy 15 cm hosszú rudat formázunk belőle, majd hűtőszekrénybe tesszük.

2.

Az élesztőt összekeverjük a langyos tejjel, 1 tk porcukrral és 1 ek liszttel, és hagyjuk felfutni. 40 dkg lisztet átszitálunk, hozzáadjuk a sót, 3 tk porcukrot, a vaníliás pudingport, a tojássárgáját, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, 1 dl langyos tejet, valamint a felfuttatott élesztőt. Alaposan  összedolgozzuk, és pihentetjük szobahőmérsékleten kb. 40 percig.

3.

A megkelt tésztát 20×20 cm-es lappá nyújtjuk, majd a közepébe tesszük a vajas tésztát, és az ujjunkkal óvatosan laposra nyomkodjuk. Az élesztős tészta szélét megkenjük vízzel, majd a vajas tésztára hajtva boríték alakot formázunk belőle. Újra  kinyújtjuk 20×40 cm nagyságúra, majd behajtjuk a rövidebb oldalát a tészta harmadáig először az egyik, majd a másik oldalról. A háromrétegű tésztát 15 fokon pihentetjük 40 percig, majd megismételjük a nyújtást és a hajtogatást.

4.

A töltelékhez összekeverjük a tejet a cukorral, valamint a vaníliás pudingporral, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk.

5.

A tésztát ismét kinyújtjuk, 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és megkenjük a széleiket vízzel. A négyzetek közepébe 2 ek pudingot és egy kevés apróra vágott szilvát helyezünk, majd batyukat formázunk belőlük. Tepsire tesszük, pihentetjük 30 percig, majd megkenjük a tetejüket afelvert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 180 fokon további 10 percig.

SPENÓTOS-SAJTOS BATYU >>> 

HÁZI TÚRÓS BATYU >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss