Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-amarettis semifreddo

MME MME
5/5
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, félbevágjuk, sütőlapra tesszük, fahéjjal, szegfűszeggel megszórjuk, és sütőben megsütjük (185°C, kb. 10 perc). Ezután megvárjuk, hogy kihűljön. Leszedjük a szilva héját, majd turmixgéppel szósszá pürésítjük.

A tojássárgákat és az egész tojást vízgőz felett a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az Amaretto likőrt, és tovább habosítjuk, már hidegen (vízgőz nélkül).

Az amaretti kekszek felét durva darabokra törjük, az aszalt szilvát apró kockára vágjuk, és mindkettőt a tojáskrémhez adjuk, óvatosan belekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd szintén a tojáskrémhez keverjük, lassú mozdulatokkal.

A szilvapürét fóliával bélelt formába töltjük, majd erre öntjük az tojásos-tejszínes krémet, a végén kirakjuk a tetejét a félretett egész amaretti kekszekkel (ami tálaláskor a semifreddo alja lesz). Fagyasztóba helyezzük, míg meg nem dermed.

A kész semifreddót tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát róla, és szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Friss szilvaraguval vagy csokoládészósszal is nagyon ízletes.

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss