Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvapite pirított mogyoróval

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvapite pirított mogyoróval

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 21
  • Elküldve: 6

Hozzávalók:

  • egy 15 X 22 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg süteményliszt
  • 3 dkg őrölt, pirított mogyoró
  • 12 dkg hideg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 teáskanál habtejszín
  • 1 csipet só
  • 6-8 db durvára vágott, pirított mogyoró
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg kékszilva
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csapott mokkáskanál fahéj
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 5 dkg őrölt, pirított mogyoró
  • 3 dkg porcukor
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor
  • ízlés szerint több-kevesebb mézzel csorgatott görög joghurt

Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a porcukrot, a sót, a mogyorót, majd apró kockákra vágva a hideg vajat. Ujjbeggyel gyorsan elmorzsolom a hozzávalókat. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverem, a tésztához dolgozom. Kis gombóccá formálva, frissen tartó fóliába csomagolva 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem.

Közben elkészítem a tölteléket. A szilvákat kimagozom, negyedekre vágom, a kristálycukorral lábosba rakosgatom, és 4-5 perc alatt kissé összefőzöm. Lehúzom a tűzhelyről, rúdmixerrel pépesítem. A keményítőt 2 teáskanál hideg vízzel elkeverem, a szilvapüréhez adom, visszahelyezem a tűzhelyre, egyet forralok rajta. Hűlni hagyom.

A sütőt 175 fokra előmelegítem, a kis tepsit sütőpapírral bélelem.

A pihentetett tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettéveszem. A nagyobb tésztarészt akkorára nyújtom, hogy a tepsi oldalaira is kényelmesen jusson belőle. 5 dkg őrölt, pirított mogyorót elkeverek 3 dkg porcukorral. A keverék felével megszórom a tepsibe terített tésztalapot, majd elosztom rajta a szilvatölteléket. A tetejét meghintem a maradék mogyoróőrleménnyel, a félretett tésztából pedig ujjpercnyi darabokat csipkedek, amellyel beborítom a tepsi teljes felületét. A félretett egész mogyorószemeket gorombára vágom, megszórom vele a rusztikus fedelű pitét. 30-35 perc aranyszínűre sütöm. A tepsiben hagyom hűlni.

Hidegen 6 X 6 cm-es kockákra szeletelve tálalom – kis tálakba sűrű, görögjoghurtot szedek, meglocsolom egy kevés akácmézzel, a pitéhez kínálom.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

habliliom receptjeiből:
Mézes puszedli csokoládéval
Citromos-zahtaros cukkinikrémleves
Gyömbéres céklakrémleves
Spenótrolád paradicsomraguval
Birsalmasajt-bonbon mandulával és narancshéjjal
Sült birsdzsem körtével
Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával
Gyömbéres pálmalevél
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pazar piték
Lágy, omlós tészta fogja körül a gazdag tölteléket, ami lehet édes és sós is. Gyümölcs, mák, dió, túró, de gomba, hús és zöldségek is kerülhetnek bele. Még tortának is készíthető!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
Hagymás-fehérboros csirkemáj Hagymás-fehérboros csirkemáj
Diós mini mignon Diós mini mignon
Baileyses-banános pohárkrém Baileyses-banános pohárkrém
Barackos-pisztáciás fehércsokitorta Barackos-pisztáciás fehércsokitorta
Diós csók ribizlizselével Diós csók ribizlizselével
Gyömbéres céklakrémleves Gyömbéres céklakrémleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept