Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekváros táskák

default user icon

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg mangalicazsír
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg kristálycukor (a szóráshoz)
  • 30 dkg házi szilvalekvár

Elkészítés

    1. Az élesztőt, a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A zsírt a lisztben szétmorzsoljuk, majd a tejföl lel, a tojássárgájával és a sóval addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk.
    2. A tésztát egy konyharuhába lazán belekötjük, kb. 2 órára egy fazék vízbe (4–5 liter) helyezzük, és pihentetjük.
    3. A megkelt tésztát lecsöpögtetjük. Kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es lapokra vágjuk.
    4. A lapokra egy kiskanál házi szilvalekvárt teszünk, és kis táskákat formálunk belőle. Megszórjuk kristálycukorral, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
    5. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (kb. 30 perc ). Az elkészült süteményeket kihűlve tálaljuk.

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FÁNK, A KENYÉR A KALÁCS - KELT TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin