Szilvalekváros sütemény

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál szilvalekvár
  • 9 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: A lekvárt a vízzel összedolgozzuk, majd a tojásokat, és sorban a többit hozzáadjuk, legvégül kerüljön bele a liszt. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, nem túl forró sütőben sütjük.

Megjegyzés

A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. A családom azt szereti, ha lekvárral megkenem a még meleg sütit, és csokoládéval bevonom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Willand Veronika 5 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom! Én tortához használtam fel és csokikrémmel, tejszínhabbal és szilvalekvárral töltöttem meg. Jó kis tömör, masszív, nem széteső és isteni ízű, állagú tészta lesz belőle. Szerintem ez a mennyiség egy igen pici tepsihez való, mert nekem a tortaformához kétszeres mennyiség kellett, úgy tudtam 3 rétegbe vágni. Olyasmi állaga van, mint egy igazán jól sikerült muffinnak, úgyhogy szerintem ahhoz is tökéletes ez a recept. Köszönet érte!!
Ágota 6 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ez a süti isteni, mindenkit levesz a lábáról. Azért kerestem meg mert volt egy nagy adag házi szilvalekvárunk, s nem akartam kidobni. Azóta is folyamatosan hozzuk az utánpótlást. Ja és nekem nagyon egyszerű ez a süti. Köszi a receptet, bát tudom már rég volt feltöltve, de nagyon örülök, hogy ráakadtam. Jó sütkörészést mindenkinek!!!
Kiss Zsuzsanna 8 évvel ezelőtt
nagy vagy inkább kicsi tepsihez való ez a mennyiség?
Dr. Margita Ágnes 9 évvel ezelőtt
Időközben megsütöttem, sőt, szilvalekváros torta néven tovább is fejlesztettem. Isteni lett! Valóban fontos, hogy zsírral készüljön, így finom! Megkérdeztem anyukámat is, aki megerősítette, hogy a mi vidékünkön nagyanyáink is csak zsírral készítették a szilvalekváros süteményeket.
nagy andrea 9 évvel ezelőtt
Hat ne tudom.En meg eddig mindig zsirral keszitettem.Lehet,hogy nem lesz olyan puha ha vajjal vagy margarinnal keszül.
Dr. Margita Ágnes 9 évvel ezelőtt
Gyevi, Riina, és akik már megsütötték! Van annak jelentősége, hogy ezt a süteményt zsírral kell készíteni, vagy esetleg vaj, margarin is használható?
Pálháziné Gyenes Éva 9 évvel ezelőtt
Kedvenc sütink lett, nagyon finom és egyszerüen elkészíthető. A 3 éves ikergyerekeim alig várták, hogy kihüljön, és utána kb: 10 perc alatt eltünt. Már most töröm a fejem, hogy jövöre mennyi szilvalekvárt kell majd főznőn:) Nagyon köszönjük az isteni finom receptet!(gyevi)
nagy andrea 9 évvel ezelőtt
Gyermekkorom egyik kedvenc sütije.Gyorsan elkeszithető,kellemes puha a tesztaja.Egyszerűen remek.

Hasonló Receptek

Magazin