Szilvalekváros sütemény

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál szilvalekvár
  • 9 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: A lekvárt a vízzel összedolgozzuk, majd a tojásokat, és sorban a többit hozzáadjuk, legvégül kerüljön bele a liszt. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, nem túl forró sütőben sütjük.

Megjegyzés

A tetejét megszórhatjuk darabolt dióval vagy mandulával. A családom azt szereti, ha lekvárral megkenem a még meleg sütit, és csokoládéval bevonom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Willand Veronika 6 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom! Én tortához használtam fel és csokikrémmel, tejszínhabbal és szilvalekvárral töltöttem meg. Jó kis tömör, masszív, nem széteső és isteni ízű, állagú tészta lesz belőle. Szerintem ez a mennyiség egy igen pici tepsihez való, mert nekem a tortaformához kétszeres mennyiség kellett, úgy tudtam 3 rétegbe vágni. Olyasmi állaga van, mint egy igazán jól sikerült muffinnak, úgyhogy szerintem ahhoz is tökéletes ez a recept. Köszönet érte!!
Ágota 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ez a süti isteni, mindenkit levesz a lábáról. Azért kerestem meg mert volt egy nagy adag házi szilvalekvárunk, s nem akartam kidobni. Azóta is folyamatosan hozzuk az utánpótlást. Ja és nekem nagyon egyszerű ez a süti. Köszi a receptet, bát tudom már rég volt feltöltve, de nagyon örülök, hogy ráakadtam. Jó sütkörészést mindenkinek!!!
Kiss Zsuzsanna 8 évvel ezelőtt
nagy vagy inkább kicsi tepsihez való ez a mennyiség?
Dr. Margita Ágnes 10 évvel ezelőtt
Időközben megsütöttem, sőt, szilvalekváros torta néven tovább is fejlesztettem. Isteni lett! Valóban fontos, hogy zsírral készüljön, így finom! Megkérdeztem anyukámat is, aki megerősítette, hogy a mi vidékünkön nagyanyáink is csak zsírral készítették a szilvalekváros süteményeket.
nagy andrea 10 évvel ezelőtt
Hat ne tudom.En meg eddig mindig zsirral keszitettem.Lehet,hogy nem lesz olyan puha ha vajjal vagy margarinnal keszül.
Dr. Margita Ágnes 10 évvel ezelőtt
Gyevi, Riina, és akik már megsütötték! Van annak jelentősége, hogy ezt a süteményt zsírral kell készíteni, vagy esetleg vaj, margarin is használható?
Pálháziné Gyenes Éva 10 évvel ezelőtt
Kedvenc sütink lett, nagyon finom és egyszerüen elkészíthető. A 3 éves ikergyerekeim alig várták, hogy kihüljön, és utána kb: 10 perc alatt eltünt. Már most töröm a fejem, hogy jövöre mennyi szilvalekvárt kell majd főznőn:) Nagyon köszönjük az isteni finom receptet!(gyevi)
nagy andrea 10 évvel ezelőtt
Gyermekkorom egyik kedvenc sütije.Gyorsan elkeszithető,kellemes puha a tesztaja.Egyszerűen remek.

Hasonló Receptek

Magazin