Elkészítés: A lekvár kivételével minden alapanyagot egy nagyobb tálban összekeverek kézzel, majd fél órára hűtőbe teszem.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Egy 33 x 35 cm-es tepsit margarinnal kikenek.
Kiveszem a hűtőből a tésztát, egy darabot (kb. 1/4 részt) leválasztom, ebből lesznek a rácsok a tetején, a többit belenyomkodom a tepsibe. Készítek neki egy pici peremet is, mert egy egész üveg lekvárral fogom leönteni, jobb, ha nem sül az oldalához a lekvár. A félretett darabból kisebb nudlikat sodrok, ezeket megpróbálom rács formában elrendezni a lekváron.
Betolom a sütőbe, és legalább 40 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre