Elkészítés: A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, beleadjuk az élesztőport, a porcukrot, a tojássárgákat, a sót, a citromhéjat, a vajat és a langyos tejet (sűrű nokedlitésztához hasonló állagú tésztát kell kapunk). A tésztát addig dagasztjuk a tálban, amíg elválik a tál falától (kézzel, géppel, fakanállal). A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, megkenjük szilvalekvárral, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságra egymástól.
A tepsiben 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával és megkenjük tejjel.
Hideg sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 200 fokra állítjuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre