Szilvalekváros hájas kifli

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 40 dkg tisztított, darált háj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl fehérbor (vagy 1 evőkanál ecet)
  • 1 dl szódavíz
  • 0,5 dl tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csapott kávéskanál kristálycukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • A töltéshez és a szóráshoz:
  • 30 dkg házi szilvalekvár
  • porcukor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk, és hideg helyre tesszük. A megmaradt liszttel és a többi előírt anyaggal rétestésztát készítünk (az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk), amit jól kidolgozunk, majd 15 percig pihentetjük.

    Utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a lisztes hájat egyszerre a tésztára kenjük. Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával előbb kissé ellapítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, négyszeresre összehajtogatjuk, majd 20 percig hideg helyen pihentetjük. A nyújtást, a hajtogatást és a 20 perces pihentetést még kétszer megismételjük, most már csak háromszorosra összehajtva a tésztát.

    Ezután kinyújtjuk, tetszőleges méretű négyszögekre vágjuk, megtöltjük a közepüket szilvalekvárral, feltekerjük, és tepsibe tesszük.

    15–20 perc kelesztés után 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin