Elkészítés: Kevés langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt, hozzáadom a szobahőmérsékletű liszthez, beleöntöm a tejfölt, a tojást, a cukrot és a sót. Vagyis kelt tésztát gyúrok ki.
1 órát pihentetem, kis gombócokat formázok, aminek a belsejébe szilvalekvárt rakok.
Egy fazekat félig öntök vízzel, lekötöm
konyharuhával, amikor a víz forr, a konyharuhára rakom a gombócokat, és lefedem egy tállal. Akinek van párolóedénye, még jobb, azt használni. 20 percig főzöm a gőzben gombócokat, majd olvasztott vajba, utána darált cukros mákba forgatom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre