Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, elkeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.
A lapokat a tepsink méretére nyújtjuk, és a tepsi hátulján vagy sütőlemezen 180 fokos sütőben egyesével kisütjük, laponként kb. 10 perc.
A lapokat sorban megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert fehér csokival vonjuk be.
Tegyük a hűtőbe, és csak másnap szeleteljük fel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre