Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros-fehércsokis süti

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált dió
  • 2 citrom reszelt héja
  • 60-70 dkg szilvalekvár
  • A tetejére:
  • 20 dkg fehér csoki
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, elkeverjük.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 30-40 percet kelesztjük.

A lapokat a tepsink méretére nyújtjuk, és a tepsi hátulján vagy sütőlemezen 180 fokos sütőben egyesével kisütjük, laponként kb. 10 perc.

A lapokat sorban megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. A tetejét olvasztott, olajjal elkevert fehér csokival vonjuk be.

Tegyük a hűtőbe, és csak másnap szeleteljük fel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek