Keress receptre vagy hozzávalóra

Szilvalekváros-fahéjas torta

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A morzsás szóráshoz:
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    1.

    Az élesztőt felfuttatjuk 1 teáskanál cukorral, 1 evőkanál liszttel és kevés langyos tejjel. A megmaradt lisztet összekeverjük a cukrral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajat és a megmaradt tejet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd megkelesztjük.

    2.

    A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kinyútjuk körlappá, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és bevonjuk a lekvárral. Meghintjük a fahéjjal, és 15 percig kelesztjük.

    3.

    A morzsához összeforgatjuk a lisztet a porcukorral és a vajjal. A morzsás keveréket elosztjuk a lekváros tésztalapokon, és mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből egy 16 szeletes pite, vagy két nyolc szeletes süthető.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin