Szilvalekváros-fahéjas torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 16 szelethez:
  • 1 kocka friss élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 8 dkg vaj
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 1 tk őrölt fahéj
  • A morzsás szóráshoz:
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    1.

    Futtassuk fel az élesztőt 1 tk cukorral, 1 ek liszttel és kevés langyos tejjel. Keverjük össze a megmaradt lisztet, cukrot és 1 csipet sót. Adjuk hozzá a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott vajat és a megmaradt tejet. Dolgozzuk az egészet alaposan össze, majd kelesszük meg kissé.

    2.

    Osszuk a tésztát két részre, nyújtsuk ki mindkettőt körlappá, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és vonjuk be a lekvárral. Hintsük meg a fahéjjal, és kelesszük 15 percig.

    3.

    A morzsához forgassuk össze a lisztet a porcukorral és a vajjal. Osszuk el a morzsás keveréket a lekváros tésztalapokon, és süssük mindkettőt 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin