Szilvalekváros-fahéjas korongok

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj + a szóráshoz
  • 8 dkg vaj
  • 1,5 dl + 1 ek tej
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 25 dkg tejszín

Elkészítés

    1. Forgassuk össze a lisztet, a sütőport, a porcukrot, 1 tk fahéjat és egy csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat és 1,5 dl tejet. Dolgozzuk az egészet alaposan össze.
    2. Nyújtsuk ki kissé a tésztát, majd szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Tegyük mindet sütőpapírral bélelt tepsibe, és konyharuhával lefedve pihentessük 30 percig.
    3. Keverjük habosra a tojássárgáját és 1 ek tejet. Kenjük át a tésztakarikákat a keverékkel, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Végül hagyjuk kihűlni.
    4. Keresztben vágjuk félbe a korongokat, és töltsük meg mindet a lekvárral és a kemény habbá vert tejszínnel. Szórjuk meg a fahéjjal, végül helyezzük a töltött korongok mellé a levágott tésztakalapkákat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin