Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros és sajtos kelt kifli

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk. cukor
  • 1 mk. só
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A töltéshez:
  • Szilvalekvár
  • A sajtos kiflihez:
  • A feltekeréshez:
  • 5 dkg olvasztott vaj ,só
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • A kiflik tetejére:
  • 1 db felvert tojás és 1 evőkanál tej keveréke

Elkészítés

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben.
Letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót.
A liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt,olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Majd könnyedén átgyúrjuk.
2 cipóra osztjuk.
A cipókat 3 mm-re ,kör alakúra nyújtjuk.
Majd 8 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszög felső felébe,jó kemény szilvalekvárt teszünk és feltekerjük.
Tehetünk más ízű lekvárt is.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába,egy laposabb ,nagyobb lábasba vizet tettem,hogy jó gőzös sütőben süljön.
A sajttal megszórt kiflinél is ez az eljárás.
A sajtosnál 16 cikkre vágtam,kisebb kiflik kerültek sütésre.
Annyiban különbözik,hogy a cikkeket olvasztott vaj és pici só keverékével megkenjük és ezután tekerjük fel.
Lekenjük felvert tojással és sajttal megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss