Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros-diós derelye

60 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a tojással, sóval és kevés vízzel összegyúrom, lisztezett gyúródeszkán 3–4 adagra szétválasztom, ezeket egyenként kinyújtom, négyzetekre vágom. Közepükre szilvalekvár halmokat, rá pedig negyedbe vágott diódarabokat helyezek. A négyzeteket összehajtom, a széleket gondosan összenyomkodom, lobogó sós vízben kifőzöm.

Egy lábosban 1 evőkanál zsíron aranybarnára pirítom a zsemlemorzsát. A megfőtt derelyét szűrőkanállal kiszedem a főzőléből, és a zsemlemorzsában megforgatom.

Őrölt dióval és porcukorral megszórva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss