Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekváros derelye, ahogy a nagyi csinálta

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 db tojás
  • 20 dkg szilvalekvár
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek olaj
  • 1 ek porcukor

Elkészítés

    1. Egy nagy keverőtálba szórjuk a lisztet, és hozzáadunk 1 nagy csipet sót. A közepébe vájt mélyedésbe ütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a 120 ml langyos vizet, és kézzel puha, rugalmas tésztává dolgozzuk.
    2. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és egy széles szájú pohárral vagy nagyobb (6-8 cm-es) pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.  1-1 tk átkevert lekvárt teszünk a körök közepére, és félbehajtjuk őket, és egy belisztezett villával gondosan lenyomkodjuk le a széleket.
    3. A derelyéket forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük őket. Közben a zsemlemorzsát aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon, végül hozzákeverjük a porcukrot, és megforgatjuk benne a derelyéket.

      BUKTA, FÁNK, ZSERBÓ ÉS DERELYE: LEKVÁROS FINOMSÁGOK! - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin