Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvalekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvalekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 128
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (fele fehér tönköly, fele csírás búzaliszt volt)
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • kevés citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kemény szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitálom, hozzáadom a tojás sárgáját, a cukrokat, a sót, az élesztőt, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Összekeverem, és fokozatosan hozzádolgozom a langyos tejet. Nokedlihez hasonló állagú tésztát kapok, melyet addig dagasztok, amíg a tál falától elválik. Kevés liszttel meghintem, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtom, és 18 db kb. 8x8 cm-es négyzetre darabolom. Kemény szilvalekvárral megtöltöm, feltekerem, és közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.

A sütőt 190 fokra bekapcsolom, amíg a sütő bemelegszik, a buktákat pihentetem. 1 tojássárgájához kevés fehérjét keverek, a buktákat lekenem, és 30 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Fekete-erdő rolád
Bolognai ragu spagettivel
Zelleres-zöldséges rizsleves
Pusztapörkölt II.
Fehérboros tűzdelt pulykasült
Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa
Diós és mákos kalács
Spárgakrémleves buggyantott tojással
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. gaby53
    2012. augusztus 20. (hétfő) 06:47
    Kedves Nóra! Szerintem is csalhatnak az emlékeid! :) A kelt tészta általában sűrű a dagasztáskor, mert ha hígabb nehezen formázható. Ha megnézed a többi receptet összehasonlításul, láthatod hogy ettől még csak kevesebb folyadékot használnak, mint hogy többet. Tény, hogy nehezebben kezelhető, azért is sokan a kenyérsütő, vagy robotgépet vetik be a fárasztóbb kézi dagasztás helyett. A liszt átszitálása, a jó élesztő, a megfelelő kelesztési hőmérséklet mind-mind befolyásolják a végeredményt! Azért örülök, hogy ízlett a családnak. üdv.Gabi
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel
Bécsi túrótorta szilvával Bécsi túrótorta szilvával
Pilótakeksz házilag Pilótakeksz házilag
Békebeli puncs-szelet Békebeli puncs-szelet
Klasszikus kakaós csiga Klasszikus kakaós csiga
Csirkemájas táska Csirkemájas táska
Chai krémes csokoládétorta Chai krémes csokoládétorta
Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával Gyömbéres kacsamell kaktuszfüge-salsával
Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel Csirkés cézár saláta joghurtos öntettel
Gesztenyekrémes piskótatekercs Gesztenyekrémes piskótatekercs
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept