Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvalekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvalekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 127
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (fele fehér tönköly, fele csírás búzaliszt volt)
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • kevés citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kemény szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitálom, hozzáadom a tojás sárgáját, a cukrokat, a sót, az élesztőt, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Összekeverem, és fokozatosan hozzádolgozom a langyos tejet. Nokedlihez hasonló állagú tésztát kapok, melyet addig dagasztok, amíg a tál falától elválik. Kevés liszttel meghintem, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtom, és 18 db kb. 8x8 cm-es négyzetre darabolom. Kemény szilvalekvárral megtöltöm, feltekerem, és közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.

A sütőt 190 fokra bekapcsolom, amíg a sütő bemelegszik, a buktákat pihentetem. 1 tojássárgájához kevés fehérjét keverek, a buktákat lekenem, és 30 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Pulykahúsos rakott kel
Zelleres brokkolikrémleves
Egyszerű krumplileves
Zöldborsós pulykatokány
Zöldséges daragaluska-leves
Pisztráng Szalajka módra
Csőben sült juhtúrós tészta
Kacsazúza pörkölt II.
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. gaby53
    2012. augusztus 20. (hétfő) 06:47
    Kedves Nóra! Szerintem is csalhatnak az emlékeid! :) A kelt tészta általában sűrű a dagasztáskor, mert ha hígabb nehezen formázható. Ha megnézed a többi receptet összehasonlításul, láthatod hogy ettől még csak kevesebb folyadékot használnak, mint hogy többet. Tény, hogy nehezebben kezelhető, azért is sokan a kenyérsütő, vagy robotgépet vetik be a fárasztóbb kézi dagasztás helyett. A liszt átszitálása, a jó élesztő, a megfelelő kelesztési hőmérséklet mind-mind befolyásolják a végeredményt! Azért örülök, hogy ízlett a családnak. üdv.Gabi
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Őzgerincformában sült csirkemell Őzgerincformában sült csirkemell
Karfiolos-sajtos hús-muffin Karfiolos-sajtos hús-muffin
Pozsonyi diós-mákos (bejgli) Pozsonyi diós-mákos (bejgli)
Fűszeres csülkös körömpörkölt Fűszeres csülkös körömpörkölt
Gombával töltött paprika Gombával töltött paprika
Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

Napi tipp
A húsvéti édességek között előkelő helyet foglal el a zserbó, aminek elkészítése nem a legegyszerűbb, de cserébe kiadós és finom süteményt kapunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept