Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvalekváros bukta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvalekváros bukta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 128
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (fele fehér tönköly, fele csírás búzaliszt volt)
  • 2 tojás sárgája
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 3,5 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • kevés citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kemény szilvalekvár

Elkészítés:

A lisztet keverőtálba szitálom, hozzáadom a tojás sárgáját, a cukrokat, a sót, az élesztőt, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Összekeverem, és fokozatosan hozzádolgozom a langyos tejet. Nokedlihez hasonló állagú tésztát kapok, melyet addig dagasztok, amíg a tál falától elválik. Kevés liszttel meghintem, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtom, és 18 db kb. 8x8 cm-es négyzetre darabolom. Kemény szilvalekvárral megtöltöm, feltekerem, és közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.

A sütőt 190 fokra bekapcsolom, amíg a sütő bemelegszik, a buktákat pihentetem. 1 tojássárgájához kevés fehérjét keverek, a buktákat lekenem, és 30 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

gaby53 receptjeiből:
Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa
Diós és mákos kalács
Spárgakrémleves buggyantott tojással
Diós női szeszély
Kakaós kevert süti körtés étcsoki-darabokkal
Sonkás tészta (a húsvéti sonkamaradékból)
Zelleres brokkolikrémleves
Pulykahúsos rakott kel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. gaby53
    2012. augusztus 20. (hétfő) 06:47
    Kedves Nóra! Szerintem is csalhatnak az emlékeid! :) A kelt tészta általában sűrű a dagasztáskor, mert ha hígabb nehezen formázható. Ha megnézed a többi receptet összehasonlításul, láthatod hogy ettől még csak kevesebb folyadékot használnak, mint hogy többet. Tény, hogy nehezebben kezelhető, azért is sokan a kenyérsütő, vagy robotgépet vetik be a fárasztóbb kézi dagasztás helyett. A liszt átszitálása, a jó élesztő, a megfelelő kelesztési hőmérséklet mind-mind befolyásolják a végeredményt! Azért örülök, hogy ízlett a családnak. üdv.Gabi
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Almás-gesztenyés bukta Almás-gesztenyés bukta
Diós-mazsolás rozsos kenyér Diós-mazsolás rozsos kenyér
Bolognai lasagne parmezános besamellel Bolognai lasagne parmezános besamellel
Lecsós nokedli virslivel Lecsós nokedli virslivel
Minestrone leves II. Minestrone leves II.
Vaníliás bundáskenyér eperöntettel Vaníliás bundáskenyér eperöntettel
Csíkos almatorta nugátkrémmel Csíkos almatorta nugátkrémmel
Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept