Elkészítés: A lisztet keverőtálba szitálom, hozzáadom a tojás sárgáját, a cukrokat, a sót, az élesztőt, a citromhéjat és az olvasztott vajat. Összekeverem, és fokozatosan hozzádolgozom a langyos tejet. Nokedlihez hasonló állagú tésztát kapok, melyet addig dagasztok, amíg a tál falától elválik. Kevés liszttel meghintem, langyos helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtom, és 18 db kb. 8x8 cm-es négyzetre darabolom. Kemény szilvalekvárral megtöltöm, feltekerem, és közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem.
A sütőt 190 fokra bekapcsolom, amíg a sütő bemelegszik, a buktákat pihentetem. 1 tojássárgájához kevés fehérjét keverek, a buktákat lekenem, és 30 perc alatt megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre