Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekváros bukta - lépésről lépésre!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 tk só
  • A kenéshez:
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • A locsoláshoz:
  • 1 dl vaníliás cukros tej
  • A szórásához:
  • 2 tk vaníliás porcukor
  • A töltelékhez:
  • szilvalekvár (sütésálló vagy házi)

Elkészítés

    1. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
    2. A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is,  majd a tésztát duplájára kelesztjük.
    3. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8×10 cm-es dnégyzetekre vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
    4. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal és egy ecsettel lekenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
    5. Ha megsült, a vaníliás tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat. Vaníliás porcukor ral meghintve tálaljuk.

      11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

      A GOMBÓCTÓL A LEPÉNYIG: 15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

Megjegyzés

Főzelék utánra buktát sütöttem.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin