Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros bukta - lépésről lépésre!

120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
  3. A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is,  majd a tésztát duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8x10 cm-es négyzetekre vágjuk, majd a töltelékből, vagyis a szilvalekvárból egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
  5. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal lekenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
  6. Ha megsült, a vaníliás, cukros tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat.
  7. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Főzelék utánra buktát sütöttem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss