Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekváros-aszaltszilvás kiflik

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 1/2 dl olaj
  • szilvalekvár
  • 35-40 szem aszalt szilva
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percre letakarva félre teszünk pihenni. Az aszalt szilvát lanygos vízbe áztatjuk.
    2. Ezután a tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 16 egyelő körcikkre vágjuk, mindegyikre lekvárt, és egy-egy szem aszalt szilvát teszünk és egyesével feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
    3. Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket, és még 20 percig pihentetjük.
    4. Végül előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nekem két tepsivel egyszerre sültek, sütés közben egyszer megcseréltem őket.

      15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

      Még több szilvás finomság >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin