Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekvár, melyet tilos megkavarni

120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, egy nagyobb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a fél dl ecetet. 24 órán át letakarva tartjuk, majd felteszük főni. A forrástól számítva kb. 5 órán át főzzük kisebb hőfokon, a lényege, hogy TILOS MEGKAVARNI! Akkor lesz sűrű lekvár, ha 1/3-ra összefő a mennyiség. A végén 15-20 percig folyamatosan keverjük, hogy szétessen a még egyben lévő héj is. Üvegekbe merjük, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

Most nagyon olcsó a szilva, érdemes 2-3 szoros mennyiséget csinálni, mert évekig eláll. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss