Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvalekvár bodzabogyóval

Hozzávalók

  • 90 dkg szilva
  • 25 dkg bodzabogyó
  • 50 dkg befőzőcukor (2:1)
  • 1/2 db citrom
  • 1 tk fahéj

Elkészítés

    1. A szilvát alaposan megmossuk, majd kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A bodzabogyót leszárazzuk és leöblítjük. Összekeverjük a szilvával és a cukorral, majd 2 órát hagyjuk állni, hogy levet eresszen.
    2. A citrom levével és a fahéjjal ízesítjük, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, és 3 percig forraljuk. Tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 20 percre fejre állítjuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin