Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvahabos gesztenyetorta

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 7 db tojás
  • 3 evőkanál szénhidrát csökkentett liszt
  • 3 evőkanál fehérliszt
  • 1,5 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kávéskanál vaníliás xillit
  • 2 kávéskanál folyékony édesítőszer
  • A gesztenyés krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza (édesítőszeres)
  • 6 dl tej
  • 20 db édesítő tabletta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dkg vaníliás xillit
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin
  • A szilvahabhoz:
  • 35 dkg tejszín
  • 5 evőkanál házi szilvalekvár
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál zselatin
  • A csokoládé bevonathoz:
  • 30 dkg étcsoki
  • 30 dkg tejszín

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük az édesítővel, és kissé felhabosítjuk. A kétfajta lisztet a kakaóporral elkeverjük. Óvatosan hozzákeverjük a fehérjét a sárgájához, majd az előzőleg elkevert liszteket is beleforgatjuk. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazunk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 °C-on tűpróbáig sütjük.

2. 6 dl tejben felfőzzük a pudingport, közben hozzáadjuk az édesítőt. Ha kész a puding, még forrón belekeverjük a gesztenyemasszát, majd robotgéppel habosítjuk. 1 dl forró vízben feloldjuk a zselatint, és a krémhez adjuk. Majd ráöntjük a még a formában lévő piskótára, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.

3. A tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a szilvalekvárt, majd a forró vízben feloldott zselatint óvatosan beleforgatjuk. Ha megdermedt a gesztenyés krém, ráöntjük.

4. A mázhoz egy lábasba öntjük a tejszínt és az összetört csokoládét, kis lángon felforraljuk. Szép fényesnek, sűrűnek kell lennie. Fél órát állni hagyjuk.

5. Ha kellően megdermedt a sütemény a hűtőben, körbevágjuk, és leemeljük a tortaformáról. Rácsra tesszük, és ráöntjük a csokis bevonót.

Megjegyzés

Izgalmas, őszi, alakbarát édesség. Nagy sikere volt... - dankoerika

Ezek is érdekelhetnek

Friss