Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg szilva
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • A csokoládékrémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 nagy tojás
  • 2 dl habtejszín
  • csipet só
  • 2 teáskanál kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.

    A tejet melegítsük meg, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt gyömbéres tejet. Állandó keverés mellett, alacsony hőfokon addig főzzük, míg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.

    A habtejszínt verjük kemény habbá.

    A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

    A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá a vajat, gőzfürdő fölött olvasszuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval és a kristálycukorral. Az olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is (a tejszínt NEM KELL felverni!). Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.

    Vegyünk elő 4 egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet és a szilvahabot. Díszítsük fél szem sült szilvával, szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Megjegyzés

Péter András receptje alapján készítettem el ezt a finom pohárkrémet, melyet ezúton is köszönök.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin