Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvahabban sült palacsinta

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • 10 dkg szilvalekvár
  • A szilvahabhoz:
  • 40 dkg szilva
  • 3 evőkanál méz
  • fél dl rum
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés

    Előkészítés:
    A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejet és simára keverjük. A mikor kész, óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert habot. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és négybe vágjuk.

    Elkészítés:
    1. A szilvahabhoz kicsit karamellizáljuk a mézet, majd ráöntjük a rumot, és a szilvát is rátesszük. Megszórjuk a fahéjjal, kicsit összeforraljuk, majd félretesszük.
    2. A tésztából palacsintasütőben kevés olajon vagy vajon vastagabb palacsintákat sütünk. A kész palacsintákat megkenjük szilvalekvárral, és kivajazott hőálló tálba tesszük.
    3. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A szilvahabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A félretett szilvaragut lazán összekeverjük a habbal, beborítjuk vele a palacsintákat. A sütőben pirosra sütjük a tetejét, majd kivéve tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 584 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Komáromi Zoltán

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

forint64
Mennyire legyen pépes a szilva? Vagy inkább darabos maradjon?

Hasonló Receptek

Magazin