Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai szardíniás tészta (Pasta con le sarde)

default user icon
MME
120 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A szardíniát megpucoljuk, könyvszerűen kinyitjuk, majd a szálkák eltávolítása után gondosan lemossuk és nagyobb darabokra szedjük. A római kaprot a szár és a vastagabb részek levágása után sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A főzőlevet félretesszük, a kaprot apróra metéljük.
  2. Az apróra vágott hagymát a forró olajon serpenyőben megpároljuk. Beletesszük a szálkáitól megtisztított, kiáztatott ajókát, hozzáadjuk a fenyőmagot, a kaprot, a mazsolát és a szardíniát, majd kavargatva összefőzzük. Ezután egy kevés borral meglocsoljuk, és hagyjuk elpárologni. Öntünk rá 2 merőkanálnyi főzőlevet, sózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 40 percig főzzük. Szükség esetén további főzőlevet adunk hozzá.
  3. A tésztát sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, és a szardíniás sugóval ízesítjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük. 
Hagyományos szicíliai recept. Van, ahol a tésztát sáfrányos vízben főzik ki. A római kapor helyett édesköményt is használhatsz. Tálaláskor friss fűszernövénnyel díszítheted az ételt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss