Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szicíliai szardíniás tészta (Pasta con le sarde)

Hozzávalók

  • 80 dkg friss szardínia (nem konzerv)
  • 50 dkg római kapor (vad édeskömény)
  • 1 fej hagyma
  • 1/2 pohár extra szűz olívaolaj
  • 3 db sózott ajóka (szardella)
  • 2 ek fenyőmag
  • 2 ek mazsola
  • száraz fehérbor
  • bors
  • 40 dkg tészta (csőtészta vagy penne)

Elkészítés

    1. A szardíniát megpucoljuk, könyvszerűen kinyitjuk, majd a szálkák eltávolítása után gondosan lemossuk és nagyobb darabokra szedjük. A római kaprot a szár és a vastagabb részek levágása után sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A főzőlevet félretesszük, a kaprot apróra metéljük.
    2. Az apróra vágott hagymát a forró olajon serpenyőben megpároljuk. Beletesszük a szálkáitól megtisztított, kiáztatott ajókát, hozzáadjuk a fenyőmagot, a kaprot, a mazsolát és a szardíniát, majd kavargatva összefőzzük. Ezután egy kevés borral meglocsoljuk, és hagyjuk elpárologni. Öntünk rá 2 merőkanálnyi főzőlevet, sózzuk, borsozzuk, és gyenge tűzön 40 percig főzzük. Szükség esetén további főzőlevet adunk hozzá.
    3. A tésztát sós vízben roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük, és a szardíniás sugóval ízesítjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük. 
Hagyományos szicíliai recept. Van, ahol a tésztát sáfrányos vízben főzik ki. A római kapor helyett édesköményt is használhatsz. Tálaláskor friss fűszernövénnyel díszítheted az ételt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin