Elkészítés: A fenyőmagokat egy száraz serpenyőben pirítsuk meg illatosra, aranybarnára. A mazsolát áztassuk be meleg vízbe.
A karfiolt szedjük rózsáira, a kelbimbót tisztítsuk meg, és helyezzük egy nagyobb serpenyőbe, szórjuk meg a sáfránnyal, locsoljuk meg az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan rázogatva pirítsuk meg – kb. 20-25 perc szükséges, hogy a zöldségek kellőképpen megpuhuljanak és elkezdjenek karamellizálódni. 15 perc után hozzáadhatjuk az aprított fokhagymát is.
Végül adjuk hozzá a pirított fenyőmagot és a lecsöpögtetett mazsolát, keverjük össze, és tálaljuk azonnal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre