Elkészítés: A hámozott paradicsomot kis darabokra vágjuk.
Serpenyőben, 4 evőkanál olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát, és beletesszük a paradicsomot. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a bazsalikom felét.
A padlizsánt fél centis szeletekre vágjuk. Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, amiben a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, megsózzuk, félretesszük.
Közben sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát. Ha roppanósan puha, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Az
egyharmad részét tálba tesszük, kevés olajat csorgatunk rá, majd rárakjuk a padlizsán egyharmadát, néhány bazsalikomlevelet, s a nagylyukú reszelőn megreszelt mozzarella egyharmadát.
Tésztával folytatjuk a rétegezést, majd újra padlizsán és mozzarella következik, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére padlizsán kerül és egy kevés mozzarella.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 perig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre