Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai rakott spagetti padlizsánnal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hámozott paradicsomot kis darabokra vágjuk.

Serpenyőben, 4 evőkanál olívaolajban megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát, és beletesszük a paradicsomot. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg sűrű mártás nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a bazsalikom felét.

A padlizsánt fél centis szeletekre vágjuk. Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, amiben a padlizsánszeletek mindkét oldalát megsütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, és konyhai papírtörlőre tesszük, megsózzuk, félretesszük.

Közben sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a tésztát. Ha roppanósan puha, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Az
egyharmad részét tálba tesszük, kevés olajat csorgatunk rá, majd rárakjuk a padlizsán egyharmadát, néhány bazsalikomlevelet, s a nagylyukú reszelőn megreszelt mozzarella egyharmadát.

Tésztával folytatjuk a rétegezést, majd újra padlizsán és mozzarella következik, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejére padlizsán kerül és egy kevés mozzarella.

Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 20 perig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss