Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai pesto spagettivel

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mandulát vagy a fenyőmagot apróra daráljuk, a paradicsomokat pár pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, kicsit meg is szurkálhatjuk őket előtte, hogy könnyebben lejöjjön a héjuk.

A paradicsomforrázó vízben feltesszük a tésztát főni (ne felejtsük el sót is adni a vízhez).

A forrázott paradicsomok összeugrott héját lehámozzuk, a kopasz paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk. A darált mandulát vagy fenyőmagot a többi hozzávalóval együtt (kivéve parmezán) botmixerrel összeturmixoljuk, a végén belekeverjük ízlés szerinti mennyiségben a parmezánt is.

Pont mire kifő a tészta, el is készül a pestónk! Vigyázat, a vacsora elfogyasztása után garantáltan átható fokhagyma illatunk lesz!

Ezek is érdekelhetnek

Friss