Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral

Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral
Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral

Hozzávalók

  • 15 dkg laskagomba
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db poréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld chilipaprika
  • 1 db piros chilipaprika
  • capri bogyó
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • főzőtejszín
  • citrom
  • vaj
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • spaghetti
  • piros chilipaprika díszítésnek
  • parmezán

Elkészítés

    A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a porét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

    A tésztát sós vízben al dente főzöm.

    Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, caprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszint. Készrepárolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát. Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.

Megjegyzés

Spaghetti siciliani con due funghi e vino bianco -könnyű olasz pasta.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek