Elkészítés: A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, a húshoz adom, végül az 1 db tojást is. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.
Ezután apró gombócokat formázok a húsmasszából, és olívaolajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálba.
Az olajon az aprított fokhagymát lepirítom, majd jöhet rá a kockákra vágott paradicsom vagy a konzerv paradicsom, fűszerezem sóval, borssal, a bazsalikommal és a kakukkfűvel. Felöntöm 2 dl zöldségalaplével. 5 percig főzöm, majd a gombócokat is hozzáadom, és még 5 percig kevergetve készre főzöm.
Sós, lobogó forró vízben al dente megfőzöm a spagettit, leszűröm.
A kifőtt tésztával tálalom a paradicsomos húsgombócokat. Tetejét megszórom a maradék parmezánnal, és bazsalikommal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre