Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szicíliai halleves

Hozzávalók

  • 1/2 fej édeskömény
  • 1/2 db sütőtök
  • 2 db szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db chili paprika
  • 1/2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 kg halcsont
  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 marék nyers garnéla
  • 1 db citrom
  • 2 dl fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A halcsontból, a lazac bőréből és a rákok héjából hal alaplevet főzünk.
    2. Egy lábasban 2 ek olívaolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, édesköményt és a releszelt sütőtököt pirítanikezdjük, majd sózzuk, borsozzuk.
    3. Ha szépen megfonnyadt, hozzádobjuk a csilit,felöntjükborral és a hal alaplével, majd hozzáöntjük a paradicsomokonzervet, és20 percig lobogva főzzük.
    4. Mérsékeljük a lángot, és belehelyezzük a rákokat, és az ujjnyi darabokra vágott lazacot.
    5. Belefacsarjuk a félcitrom levét, és 5 percig finoman gyöngyözve főzzük.
    6. Lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin