Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai gombás spagetti fehérborral

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a porét és a chilit karikázom, az újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

A tésztát sós vízben al dente főzöm.

Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, a kaprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, dinsztelem. Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszint. Készre párolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.

Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.

Megjegyzés

Aki akar, szórhat rá reszelt parmezánt. Bár én nagyon szeretem a sajtokat, amire lehet, teszek is, de most nem akartam, hogy a parmezán elnyomja a gombák ízét. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss