Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sziciliai csirkeragu leves

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 2 ek olívaolaj vagy szőlőmagolaj
  • 1 db sárga répa
  • 1 db zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk csili paprika
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 liter csirkehús alaplé
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk oreganó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1⁄2 csokor petrezselyem
  • bors
  • 15 dkg makaróni tészta (GM)
  • 1 doboz fehér bab konzerv
  • Díszítés:
  • ördöghaj (szálasra vágott csili)

Elkészítés

    1. A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk és olajon megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből.
    2. A megtisztított sárgarépát julienne-re szeljük, a vöröshagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Pár percig együtt pirítjuk a sárgarépát, a zellerszárat, a hagymát, az összetört fokhagymát és a morzsolt csilit. Hozzáadjuk a húst és ráöntjük a sűrített paradicsomot, majd összekeverjük a húslével.
    3. Hozzáadjuk a fűszereket, a babérlevelet, az oregánót, a bazsalikomot, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Beleöntjük a babot, és összeforraljuk.

    GÖRÖG CITROMOS CSIRKERAGULEVES >>> 

     

Megjegyzés

Glutén-, tej-, szója-, cukormentes.

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin