Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marokkói hólyagos fánk (Szfenzs)

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő vagy 1 ek porélesztő
  • 1 kávéskanál só
  • meleg víz

Elkészítés

    1. A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. A vizet lassanként adagoljuk hozzá. Jól keverjük ki a tésztát körülbelül 10-15 percig, ragacsos fánktésztát kell kapnunk.
    2. A kezünket és a tésztát beolajozzuk, majd kiszedjük a tálból, és átrakjuk egy edénybe keleszteni jó 2 órára, és lefedjük fóliával. Mikor a tészta megkelt a duplájára, átforgatjuk olajos kézzel. Szép rugalmas tésztának kell lennie. Újra lefedjük, és újabb egy órán át kelesztjük.
    3. Ezután odakészítjük a serpenyőt olajjal, úgy hogy megdöntjük. Egyik felén sekély olaj lesz így, másikon mély. Vizes kézzel felveszünk egy pingponglabdányi tésztát, gyors mozdulatokkal széthúzzuk, lyukat csinálunk a közepére majd beletesszük a serpenyő sekély oldalára. Lassan sütjük, és megvárjuk, amíg felhólyagosodik szépen, felemelkedik a tészta. 1-2 perc múlva készítjük a következőt, beletesszük a serpenyőbe, az előző helyére, amit picit arrébb tolunk.
    4. 1-2 percenként mehet a következő. Egyszerre 5 fánk legyen csak a serpenyőben. Folyamatosan mozgassuk őket körbe egy villával. A tetejüket egy kanál segítségével meglocsoljuk forró olajjal. Amikor már láthatóan nem nyers a teteje, hanem szép hólyagos és aranybarna, megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Amikor megsült, szűrőbe, vagy papírra tesszük. Melegen tálaljuk magában vagy porcukorral, mézet szoktak hozzá kínálni. Jó étvágyat!

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin