Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az étel, amit sósan és édesen is imádunk: káposztás tészta gyorsan és egyszerűen

default user icon
MME
Íme egy egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan összedobható, szezonális recept: káposztás tészta, ahogy a nagyi készítette! A kérdés már csak az, hogy ki, hogyan szereti: porcukorral vagy sóval meghintve? Szerencsére az elkészítés folyamatát ez nem befolyásolja, bors mindenképpen megy bele! Íme a recept videón!

A káposzta az egyik legegészségesebb, egész évben elérhető zöldségünk, ami elsősorban akkor kap nagyobb teret, amkor minden másnak lecsengőben van a szezonja: novembertől kb. februárig. Külső levelei jó E-vitamin források. Sok C-vitamint tartalmaz, valamint magas vas-, kalcium- és kalcium tartalma. Ezen kívül A-B6-, B12-, D-, E- és K-vitamin található benne, az ásványi anyagok közül pedig mangán, réz, cink, foszfor és magnézium is fellelhető benne. A káposztában található kén is, ennek köszönheti jellegzetes illatát. A kén azonban nem csak a káposztát azonosító illatért felelős, hanem segíti a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását.

Nézzük, hogyan készül a nagyi-féle káposztás tészta, ami az egyik legegyszerűbb és legfinomabb - egyben legmegosztóbb étlek egyike: a kész tésztát sózók és a porcukrozók tábora gyakran összefeszül e témában. Szerencsére az elkészítést ez nem befolyásolja, bors mindenképpen kell bele.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kockatészta
  • 1/2 ek só
  • 1 fej káposzta
  • olaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 ek cukor

Elkészítése:

Ezek is érdekelhetnek

Friss