Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos tengeri halfilé fehér káposztával

MME MME
3.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítése: A halat lemossuk, kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, majd sóval, borssal ízesítjük. A szezámmagokat összekeverjük. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk a fokhagymaprésen. A chilit kimagozzuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, finomra reszeljük. A fehér káposztát megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit 3 evőkanál forró olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát és a répát, majd közepes tűzön tovább sütjük, kb. 10 percig. A halkockákat először belemártjuk a habosra kevert tojásfehérjébe, majd mindkét oldalát megszórjuk a szezámmag-keverékkel. A maradék olajban, fedő alatt 8-10 perc alatt megsütjük. A zöldséget ízesítjük az ecettel, a szójaszósszal és a szezámolajjal, majd belekeverjük a feldarabolt koriandert. A hallal együtt tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: kb. 425 kalória; 30 g fehérje, 25 g zsír, 15 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 50 perc
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss