Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos stangli

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba összemérjük a hozzávalókat és alaposan összegyúrjuk. Félúton kitehetjük egy lisztezett deszkára is, ott könnyebben tudunk vele dolgozni. Fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és derelyeszaggatóval 8-10 cm-es rudakat vágunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, lekenjük a felvert tojással és megszórjuk gazdagon szezámmaggal.
  4. 190 fokra előmelegített sütő en kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Nézd meg videón, hogyan készül a szezámos stangli

 

Megjegyzés

Gyors és elronthatatlan vendégváró finomság. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss