Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos-pizzás csigák

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg tejpor
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg só
  • 2 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg kockázott gépsonka
  • 1 konzerv kukorica
  • kevés paradicsompüré
  • bors
  • oregánó
  • pár csepp worcester szósz
  • ketchup
  • Továbbá:
  • 4-5 evőkanál szezámmag
  • 1 egész tojás

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a fűszereket kikeverjük a paradicsompürével és a ketchuppal, worcester szósszal ízesítjük.

A tésztához 13 dkg lisztet félreteszünk. A többi lisztet a tejporral elkeverjük, a keverék közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük a 2 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt. A tojást beleütjük, rugalmas tésztát gyúrunk. Egy másik edényben a cukrot, a sót és a zsírt összekeverjük, majd a félretett lisztet beleöntük, összedolgozzuk. A két tésztát alaposan összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, és letakarva kb. 45 percig kelesztjük.

A tésztát kinyújtjuk téglalappá, megkenjük a krémmel, rászórjuk a kukoricát, a sonkát és a sajtot, feltekerjük. Szeleteljük, a kis csigákat sütőpapíros tepsibe helyezzük. A tojást felverjük, megkenjük vele, szezámmaggal megszórjuk, közepes hőmérsékleten sütjük.

Megjegyzés

Nagyon finom, különleges a tésztája, napokig puha marad, aki kipróbálta a receptem, azóta is ezt süti.
- viszab

Ezek is érdekelhetnek

Friss