Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos-mézes bundás csirkemell

MME MME
1 4.5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • A páchoz:
  • 1/2 tk só
  • 1/2 mk bors (őrölt,fehér)
  • 1 tk cukor
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek fehérbor
  • A bundázáshoz:
  • 2 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 mk só
  • 1 dl hideg víz
  • A mézes mártáshoz:
  • 3 ek méz
  • 3 ek cukor
  • 2-3 ek ketchup
  • 1 ek ételecet
  • 1 mk paprikakrém (csípős)
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tetejére:
  • 1/2 maréknyi szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét 1-1,5 centis szeletekre vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, amíg a só és a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva fél órára félretesszük.
  2. A bundázáshoz való tojásokat az olajjal kissé felkeverjük, és simára keverjük a liszttel, a keményítővel, a sütőporral, a sóval és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatészta legyen belőle.
  3. A mézes mártáshoz valókat simára keverjük. A pácolt hússzeleteket a tésztába mártjuk, és bő, forró olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk, a sült hússzeleteket beleforgatjuk, a szezámmagot megpirítjuk. A bundás, mázas csirkét tányérra tesszük, szezámmaggal megszórjuk.

Kínai szezámmagos csirke >>> 

Édes-csípős szezámmagos csirke >>> 

Egzotikus szezámmagos csirke >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss