Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos kukoricaropogós erdei gyümölcsökkel

MME MME
1 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A kukoricadarát átszitáljuk. A gyümölcsöket hagyjuk felengedni.

Elkészítés: A tejet a vajjal feltesszük főni, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, amikor felforrt habverővel kevergetve hozzáadjuk a darát. Fedő alatt néhány perc alatt megduzzasztjuk, a tűzről levéve egyesével elkeverjük benne a tojásokat, majd ismét folyamatos keverés mellett forrpontig melegítjük. Egy tepsire kiöntjük, és 2 cm vastagságúra elterítjük, kihűtjük. A tojást tálkában felverjük, másik edényben elkeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal, a liszttel egy harmadik tányérba szórjuk. Tésztakiszúróval holdakat formázunk a masszából, és lisztbe, tojásba, szezámmaggal kevert zsemlemorzsába hempergetjük. Bő forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük, azonnal tálaljuk a gyümölcsökkel együtt. Vadak mellé illik leginkább.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 340 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss