Szezámos cukkinifasírt - paleo!

Hozzávalók

  • 2 db (kb. 450-500 g) zsenge cukkini
  • kb. 4 ek darált mogyoró
  • kb. 2 ek darált szezámmag
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • szezámmag
  • A salsához:
  • 1 db kígyóuborka
  • 5-6 ág koriander
  • 2 ek citromlé

Elkészítés

    1. Nagy lyukú reszelőn reszeljük le a megmosott cukkiniket, majd sózzuk be, és pihentessük 1 órán keresztül.
    2. Ezután alaposan nyomkodjuk ki a zöldségből a felesleges nedvességet, azután keverjük össze a darált mogyoróval és szezámmaggal, a felaprított petrezselyemmel, valamint egy kevés sóval és borssal. Ha nem áll össze a zöldségmassza, adjunk hozzá még egy kevés darált mogyorót és szezámmagot. Formázzunk belőle 5 db lapos fasírtot, és forgassuk meg azokat egy kevés szezámmagban.
    3. A salsához turmixoljuk össze a megtisztított uborkát, a megmosott, megszárogatott koriandert, a citromlét és egy kevés sót. Ezzel kínáljuk a cukkinifasírtokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin