Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámos csirkenyársak mogyorómártással

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

1.

A csirkemellfilét nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a szójaszószt, 4 evőkanál vizet, az összezúzott fokhagymát meg az agávészirupot, és kb. 30 percig pácoljuk benne a húst. Nyársakra tűzzük, megszórjuk szezámmaggal, és grillen megsütjük.

2.

Közben elkészítjük a mogyorómártást. Turmixgépbe dobjuk felaprítva a vöröshagymát, a gyömbérdarabot és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csiliport, a barna cukrot meg a pirított mogyorót, és finom péppé turmixoljuk. Közben folyamatosan adagolva, vékony sugárban hozzáöntjük az olajat.

3.

A pépet kisebb lábosba öntjük, és szinte forrásig melegítjük. Lassan hozzáadjuk a kókusztejet és a páclét, majd habverővel összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és közvetlenül tálalás előtt belenyomjuk a citrom levét. A csirkenyársakkal együtt kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss