Szezámos csirkefalatok gluténmentesen

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 3 ek kukoricaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db gyömbér (friss, reszelve egy evőkanálnyi)
  • 0,5 dl szójaszósz (gm)
  • 2 ek barna cukor
  • 2 ek méz
  • 3 szál újhagyma
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A csirkecombot falatnyi darabkákra vágom és kukoricaolajon aranybarnára pirítom.
    2. Ha a hús megpirult, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a szintén reszelt gyömbért, a barna cukrot, a mézet, a szójaszószt, összeforralom.
    3. Megszórom az aprított újhagymával, a szezámmaggal, átforgatom és forrón, ízlés szerint gm tésztával, párolt rizzsel, friss salátával tálalom.

Megjegyzés

Glutén- és laktózmentes. Aki jobban szereti a csirkemellet, készítse abból, de szerintem a comb sokkal szaftosabb.

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin