Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos zöldségragu

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt megmossuk, és kis rózsákra szedve forrásban levő vízben kb. 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, a levét eltesszük.

A tojásokat keményre főzzük és négybe vágjuk. A megtisztított vöröshagymát is felkockázzuk, s a felforrósított vajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a megtisztítva felkockázott sárgarépát, megpároljuk, majd meghintjük liszttel, s megpirítjuk.

Végül a karfiol főzőlevéből fél liternyivel
felengedjük. A forrástól számított kb. 10 percig főzzük, s ezután besűrítjuk a tejszínnel. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A karfiolt a négybe vágott tojásokkal a mártásba tesszük és összemelegítjük.

A zöldségragut felaprózott petrezselyemzölddel és serpenyőben megpirított számmaggal megszórva
tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss