Elkészítés: A karfiolt megmossuk, és kis rózsákra szedve forrásban levő vízben kb. 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, a levét eltesszük.
A tojásokat keményre főzzük és négybe vágjuk. A megtisztított vöröshagymát is felkockázzuk, s a felforrósított vajon üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, a megtisztítva felkockázott sárgarépát, megpároljuk, majd meghintjük liszttel, s megpirítjuk.
Végül a karfiol főzőlevéből fél liternyivel
felengedjük. A forrástól számított kb. 10 percig főzzük, s ezután besűrítjuk a tejszínnel. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A karfiolt a négybe vágott tojásokkal a mártásba tesszük és összemelegítjük.
A zöldségragut felaprózott petrezselyemzölddel és serpenyőben megpirított számmaggal megszórva
tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre