Elkészítés: Az élesztőt kb. 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, illetve a langyos tejet, majd bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 45 percig pihentetjük (kelesztjük).
A virsliről - ha szükséges - lehúzzuk a műbelet.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd kb. 3 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat rátekerjük a virslire úgy, hogy a tésztaszélek összeérjenek. Kikent tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd szezámmaggal jól meghintjük.
Előmelegített sütőben 210 Celsius-fokon világos színűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre