Elkészítés: 1. Tegyük bele a langyos tejbe az élesztőt és keverjük el.
2. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben elkevert élesztőt.
3. Géppel vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk, letakarva tegyük langyos helyre megkelni.
4. Miután megkelt a tészta, öntsük ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Egy késsel kereszt irányban vagdaljuk be a kinyújtott tészta tetejét.
5. 1 tojás keverjünk ki simára, és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot.
6. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
7. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre